Image Alt

Avantatges de l’esterilització del mascle

Avantatges de l’esterilització del mascle

REDUEIX LA DOMINÀNCIA I AGRESSIONS

Això es deu a la reducció de testosterona, de tota manera si el pacient presenta una actitud agressiva i dominant ja consolidada per una mala socialització és possible que la cirurgia no corregeixi per si sola el problema si no afegim teràpies conductuals.

REDUEIX EL RISC DE SER ATACAT PER ALTRES MASCLES

Això es deu a la reducció de testosterona, de tota manera si el pacient presenta una actitud agressiva i dominant ja consolidada per una mala socialització és possible que la cirurgia no corregeixi per si sola el problema si no afegim teràpies conductuals..

POT REDUIR CONDUCTES SEXUALS INAPROPIADES

Els mascles sencers poden muntar altres mascles, femelles, objectes o persones. Si bé és un comportament que es pot presentar en moments d’excitació, dominància, manca d’exercici o una incorrecte educació;

l’esterilització redueix significativament aquest comportament.

SOBREEXCITAMENT EN ÈPOQUES DE CALOR

Els mascles poden detectar una femella en zel a molta distància i no poder accedir a la font de l’estímul combinat amb altes temperatures i pacients de risc (races grans o gegants/patologies respiratòries entre d’altres) poden derivar en un cop de calor que pot resultar fatal pel pacient.

REDUEIX EL RISC DE MALALTIES PROSTÀTIQUES

El 80% dels mascles sencers de més de 5 anys poden presentar una hiperplàsia prostàtica que condueix a dificultat per orinar o altera el trànsit intestinal.
Aquests pròstates tenen un índex més alt de presentar nodulacions o quistos (sèptics o asèptics) que no sempre es poden tractar mèdicament i sovint requereixen una cirurgia abdominal.

LA CASTRACIÓ PREVEU EL CÀNCER TESTICULAR

Sobre el 7% dels mascles sencers desenvolupen tumors testiculars, la castració elimina el testicle i conseqüentment la presència del tumor.
Els mascles criptòrquids (el testicle no s’ha allotjat a l’escrot i pot trobar-se tant abdominal com inguinal) tenen fins a 14 vegades més probabilitats de desenvolupar un tumor testicular.

REDUEIX EL RISC DE FÍSTULES PERIANALES

Es tracta d’una patologia dermatològica caracteritzada per fístules supuratives de difícil tractament i pronòstic reservat que requereix tractaments agressius, és dolorós. Frustrant tant pel propietari com pel veterinari.
Hi ha races predisposades per aquesta patologia com el pastor alemany, el setter irlandès o leonberguer.

CONTROL DE LA POBLACIO

Les cadellades descontrolades deriven en gossos que poden no tenir llar i acabar abandonats o en una protectora.
Alguns dels nostres companys poden tenir problemes genètics que si els desconeixem i permetem que reprodueixi transmetrà als descendents, perpetuant una línia de pacients malalts que requeriran tractaments des de mèdics a quirúrgics, en alguns casos amb una qualitat de vida molt limitada.

 

Post a Comment

Terra Mascotes

T’oferim una àmplia cartera de serveis encarats a la salut i el benestar dels teus animals. Els tractem amb amor i respecte.

Instagram feed